Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Mozilla Firefox 4, Ξεπερασε σε μια μερα τον Internet Explorer 9

Μετά από μόλις μια μέρα κυκλοφορίας, ο Mozilla Firefox 4 κατάφερε να ξεπεράσει σε downloads το καμάρι της Microsoft τον Internet Explorer 9. Το ποσοστό του Firefox 4 σε 24 ώρες έφτασε το 1.95% στο σύνολο των browsers που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο σε αντιπαράθεση με αυτό του Internet Explorer 9, το οποίο φτάνει στο 0.87% μετά από μια εβδομάδα κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα ο Mozilla Firefox 4 καταλαμβάνει την όγδοη θέση μεταξύ των browsers, ενώ ο Microsoft Internet Explorer 9 μόλις την 11. Ανάμεσα τους στην ένατη θέση βρίσκεται ο Opera 11 ο οποίος έκανε επίσης το ντεμπούτο του πριν λίγες ημέρες. Η κατάσταση που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται για τον browser της Microsoft δεν είναι καθόλου ευνοϊκή και φαίνεται ότι η κακή φήμη που έχει αποκτήσει το όνομα Internet Explorer σε συνδυασμό με την αδυναμία πλέον της Microsoft να παρέχει μόνο τον δικό της browser στα συστήματα με Windows στην Ευρώπη, οδηγούν τον Explorer 9 σε αποτυχία.

Στο σύνολο πάντως, ο Internet Explorer 8 συνεχίζει να προηγείται της κούρσας, ενώ στο άθροισμα οι διάφορες εκδόσεις του λογισμικού της Microsoft κατέχουν ακόμα το 45% της παγκόσμιας αγοράς. Ακολουθούν οι browser της Mozilla με 30% και ο Google Chrome 10 με 17%. Ίσως η τελευταία ευκαιρία της Microsoft για το νέο της browser να είναι η αναγκαστική αναβάθμιση του Explorer 8 στην έκδοση 9.

(πηγη: techblog.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger